Lilla skorpan är i katthimlen!

Idag hände något som bara inte får hända! Jag var hemma med barnen och skulle precis sätta zaga i sin matstol då vi skulle äta. Engla var påväg ut genom dörren och jag ropade att hon skulle stänga så att inte skorpan skulle smita ut. Precis när dörren ska slå igen smiter katten emellan! Fy det var så hemsk, han föll ihop och började skaka! Engla märkte ingen men jag bar in honom och la honom på soffan! Han hade såå ont och hela magen svullnade upp! Försökte ringa veterinär men det är inte lätt i semestertider! Han led något fruktansvärt och jag kunde knappt titta på honom stackarn! Som tur var hämtade engla vår grannde som är uppvuxen på landet och vi betämde att hon fick ta med honom och ta ihjäl honom! Fan vilken panik ja hade  och vad fan skulle jag göra! Katten var helt paj och höll på att dö framför ögonen på mig. Vet inte vad jag hade tagit mig till om inte grannen hjälpt oss! Nu är skorpan iaf i katthimlen men engla pratar och frågar hela tiden, Zaga ropade på honom förut hon har precis lärt sig att säga orpan! Vi fick ha honom i tre veckor och häromdagen var vi och köpte galler som vi satt upp till baksidan så vi skulle kunna ha öppet utan att han kunde smita ut! Såå himla tråkigt och typiskt!

Men vi kan ju inget göra, det som har hänt har hänt. Vi har iaf bestämt att vi ska ringa på en annons om en ny katt!barnen har varit såå glada över skorpan och tycker verkligen att det är mysigt med ett litet husdjur att gosa med. Vet inte om det är rätt men det känns iaf rätt för oss. Det blir dock inte en ny skorpan utan en anna katt i andra färger och med annat namn för skorpan är i katthimlen med sin mamma som engla säger. Något positivt idag är iaf att zaga går!!!!!! Ja hon går massor och hela tiden! Hon reser sig själv och knallar massor, visst är hon lite stel och rädd men hon GÅR!!!!! Och hon tycker det är såååå roligt. Nu ska vi natta engla, hoppas bara att inte det blir mardrömmar av upplevelsen idag.

Picknick,bad och bus!

Sen vi kommit hem från farmor har  det hunnits med mycket i veckan. I måndags var vi hemma och bara lekte inne och på gården, efter lunch kom syrran förbi. Igår var vi på busfabriken med syrran och hennes kompis åsa med hennes döttrar. Tjejerna lekte som tusan! Efter busfabriken åkte vi hem hit och lekte lite till. På eftermiddan åkte jag och simmade sen åkte nebba och tittade på IFK matchen. Idag kom morsan och farsan förbi på förmiddan och vi fikade sen åkte vi och hämtade en ny säng åt Zaga! Så Himla fin en gammal fin vitmålad växasäng. Sen hände engla med mor och far så jag har haft en riktig slappdag då zaga sov middag i två timmar!!!

 Tatueringar!!! Får vara glad så länge dom går att tvätta bort!



 Bad med moster!



 Danne pressar i solen!

 Badbrud!

Lite bilder från helgen som var..

 Att köra polisbil stod först på  listan då vi kom till lådbildlandet.


 Karusellen hade också bilar

 Zaga fick åka karusell för första gången och hon sprudlade av lycka!

 Engla och jag åkte flotte!

 Det gick över förväntan! Inte ens blöta om tårna!

 Trehjulingarna var också en hit!

 Zaga ville åka karusell hela tiden, det var ju sååå roligt!


Lådbilslandet i nykvarn!

Vi är i nykvarn hos farmor och kenta och igår var vi på lådbilslandet! Oj oj vilken hit! Engla åkte polisbil, motorcykel, hoppade hoppborg, åkte karusell mm.  Zaga åkte med karusell för första gången och blev frälst! Hon ville åka hela tiden varv efter varv och blev hysterisk då hon var tvungen att kliva av. Tur att karusellen var gratis och att man fick åka hur många gånger man ville! Idag har jag och barnen varit på ett ställe i södertälje som heter torekjällberget, däe fanns djur och engla fick rida! Det var en liten stad med gamla hus så man fick se hur de bodde förr i tiden. Engla fick en strut med karameller! Nu är vi hemma hos kenta igen och ikväll blir det taco. Imorgon ska vi käka belgiska vofflor sen bär det av hemmåt. Bilder kommer......

Gå gå gå gå jag går såhär.....

Idag har vi bara tagit det lugn. Haft en skön lördag med bara familjen. Efter lunch kom kim och lisa och elly förbi på  en kopp kaffe sen tog vi en promenad ner till stan, stannade och prata lite med aida och farfar som vi träffade på. På eftermiddan har vi bara varit hemma. Nu sover bäda tjejerna och jag o nebil ligger i varsin del av soffan (småbarnsföräldrar). Tänkte lägga upp lite bilder jag tagit på barnen nu när jag har chansen. Imorgon ska jag upp klockan sju och simma. Sara, Antonio och leon kommer imorgon och sover tills på måndag. Kul att dom vill titta förbi! På torsdag ska jag till bvs med zaga på 18mån kontrollen. Hoppas på att den läkaren kan ge oss några tips när det gäller hennes gång. Vi försöker träna hemma men hon är så rädd och stel. Hon går helt ok när man håller henne men hon vågar absolut inte släppa! Vet inte om det bara är en rädsla hon inte kan övervinna eller om det beror på hennes ben och fötter som hon vinklar utåt på nåt lustigt sätt. Vore sån lättnad om hon kunde komma igång och gå innan hon börjar dagis men jag tvivlar :(  Hon har verkligen inte haft en lätt start i livet min lilla tjeja! Tycker såå synd om henne när hon vill så mycket men hon får det liksom inte att funka. På torsdag efter lunch åker jag och barnen upp till anette och kenta och på fredag ska jag aida och barnen åka till lådbilsland! En garanterad hit för engla!

Här kommer sommarbilder.......




















Filmkväll med faster Aida!

Igår kom aida förbi på eftermiddan och käkade med oss. Efter en fika packade jag Englas väska sen gick engla och Aida hem till aida. Tyvärr glömde dom englas gosekanin så vi fick gå dit och lämna den sen tog nebil och jag en promenad. Det var såå himla skönt igår kväll med moln och lite regn. Jag var lite orolig på kvällen men det hade gått jättebra hos aida! Idag på förmiddan gick vi ner och träffade dom på stan då dom hade tagit en fika med farfar! Jo det stämmer farktiskt. Gick iaf jättebra, han berättade också att nebil, aida och kerra ska få ett halvsyskon. Nu har jag varit och simmat och vart på viktis, hade gått ner ytterligare 1,6kg och fick en liten guldstjärna! Känner mig faktiskt väldigt peppad just nu och siktar på att klara mitt första mål på 5% till nästa vecka! Nu är nebil och ser på IFK, zaga sover, engla ser på pippi och jag passar på att umgås med den lilla bärbara!

Prinsessorna och grodan.....

Idag var vi ute hos mor och far i husvagnen och badade och bara tog vara på denna underbara sommar! När vi så satt i skuggan intill vagnen ropar evelina plötsligt! Titta! en groda. Och visst, där kom en rund liten padda hoppandes. barnen blev helt till sig av förstjusning och sprang fram. Vi tog en hink med lite vatten i och som tur var hade evelina med sig sin håv som vi kunde fånga upp honom med. Det var skräckblandad förtjusning över vår upptäckt! Vi studerade grodan en stund för att sen släppa honom medan vi sjöng små grodorna. Måste säga att jag tror det var första gången engla såg en så stor padda i verkligheten.tog lite bilder med mob.







Nu på eftermiddan blev det ett dopp i lilla barnpoolen på baksidan, roligast är att åka rutchkana ner i poolen. Nu sover zaga och nebil o engla tittar på fotboll på övervåningen. Imorgon blir det en lugn dag hemma men på eftermiddan ska Aida och hennes kompis Sabine ta med engla hem för hon ska få sova hos Aida för första gången. Jag ska åka ner till badet på kvällen och simma.

vi smälter!

Man ska inte klaga men jag måste bara få säga det FAN vad VARMT det är!!!!!!!!!!!! Alla krakar som siktade på utlandssemetser denna sommar ett tips! Avboka!  Ni befinner er i den mest tropiska del av världen just nu hi hi.  Igår åkte vi till mårängsbadet och badade hela förmiddan. Farbror kerim förljde med, det tycke engla var roligt men han är ingen fisk direkt! Dom är lika bröderna-lika torra! fick tjata för att dom skulle doppa sig. På eftermiddan lagade grabbarna mat!Så himla skönt att slippa tänka på det! Jättegott grillat men en svalkande melonsallad till mums!På kvällen kom Isen och Emelie med barnen och såg på? ja gissa fotboll! Barnen lekte iaf till sent in på natten, det går inte att få dom att sova i denna värme. Idag tog vi det lugnt och har bara varit hemma. Engla har skojat med kompisarna hela dagen. Är så kul att hon har så mycket kompisar. Jag simmade förstås på morgonen- sååå himla skönt! Ska försöka hålla fast vid simningen nu det är verkligen bra träning men också mycket avslappnande och det behöver jag. Nu är kerim, aida och hennes kompis sabine här och kollar på fotbollen. Jag ska snart gå upp och ta en välbehövlig dusch! Dammsugade hela övervåningen förut och oj vad varmt det var! Imorogn blir det bad i sörsjön hela dagen! Har tyvärr varit dålig på att fota men imorgon ska jag ta med kameran till badet!

skorpan......

Jag har alltid tyckt om djur. Under min uppväxt har jag haft alla djur man kan tänka sig, trotts mammas och pappas ovilja att ha djur så har vi lyckats att tjata till oss det ena än det andra djuret. Jag har dock tyckt att det varit synd att inte mamma och pappa visat något speciellt intresse och djuren har aldrig riktigt blivit någon familjemedlem. Så nu när jag själv är mamma och inte bor hemma får jag ju välja själv om vi ska ha några husdjur. Förra sommaren fick vi så en kanin av grannen! har alltid haft en förkärlek till kaniner och tyckte att det var toppen nu när vi bor i radhus och kaninen kan bo ute. Jag har verkligen sett vad roligt både engla och zaga tycker att det är, vår "lilla" ludde sänker så mycket glädje! För några veckor sedan fick nebil en förfrågan om vi ville ha en liten kattunge då en han känner fått nio styckna! Vi kunde inte säga nej och idag när jag kom hem satt en svart liten skorpan innanför dörren! Zaga blev såååå himla glad hon bara skrek av glädje! Engla sover hos mor och far i husvagnen så imorgon då hon kommer hem lär det bli liv i luckan! Nu sover lilla skorpan gott efter alla nya intryck idag och tur är väl det för imorgon lär han inte få vara ifred en sekund.

Idag var jag förresten på viktis en vecka och minus två kilo, känns toppen så nu ska jag kämpa vidare! hoppas på att kunna gå ner 5% innan jag börjar jobba! och tio innan jul.

ca 4 veckor kvar sen börjar allvaret.....

Idag har vi haft en toppendag hemma. Mamma och pappa kom förbi på förmiddan och lekte med barnen, eller rättare sagt med Zaga. Engla var inte så intresserad då hon hade fullt hus med två tjejkompisar på rummet. Jag åkte  ner till jobbet en sväng för att hämta mitt nya schema! Schemat var helt ok med lagom långa dagar. Pratade lite med mina jobbarnkompisar och det känns jättekul att få komma tillbaka. Saknar faktiskt jobbet och arbetskamraterna nu men framförallt alla härliga barn. Ska bli skönt också att vardag blir vardag och helg blir helg.  På eftermiddan var farmor och faster Aida på besök. När dom hade åkt hem tog engla och jag och åkte bort till himmelstalundsbadet. Jag motionssimmade och engla lekte i vattnet, hon var jätteglad över att få åka själv med mig på kvällen. Nu sover barnen och jag med snart. Imorgon ska jag till viktväktarna och väga mig! Ska bli spännande att se om veckans ansträngingar har gett resultat!

Fläktar!

Idag när nebil hade slutat jobbet fick han ge sig iväg och köpa fläktar till övervåningen. Det är sååå sjukt varm, man kan knappt vara däruppe än mindre sova! Men nu sover Zaga gott däruppe i ett svalt mörkt rum och utan myggor!
Idag har vi bara varit hemma under dan. barnen behöver vara hemma ibland med trotts det fina vädret. Har´iaf haft en toppendag hemma med massor av lek med grannbarnen. Johanna och barnen var över en sväng och engla o linnea badade i vår lilla pool! På förmiddan var även johanna barnvakt åt engla då jag fick åka ner till himpa och leta efter nebils nycklar som han trodde sig ha tappat där! Han hitta dem dock i bilen sen.... Älskling det är inte bara jag som uppför mig förvirrat ibland hi hi. Tack iaf för de fina rosorna älskar dig !  Är det toppenväder imorron också kanske jag ger mig iväg ner till folkparken på förmiddan.

vi komma vi komma från pepparkakeland!

Jag vet det är sommar, inte vinter och pepparkakorna är ett minne blott  men efter en vecka med strålande sol och bad varje dag ser engla ut att komma från pepparkakeland! vilken bränna! Måste erkänna att mamma är lite avis! Zaga är inte sämre hon, trotts mycket solkräm och soldräkt i badet läggs bondbrännan snabbt på. zagas händer ser smutsiga ut så bruna är de. Själv ser man ju med sina härlig extrakilon ut som en sprickfärdig julskinka! Men i onsdags skrev jag in mig hos viktväktarna! Hoppas på att kunna gå ner några kilon innan jag ska tillbaka till arbete, det är ju inte så kul att komma tillbaka och fortfarande se gravid ut! Fan för vikt alltså! Efter en lång dag på badet med syrran och morfar leker båda tjejera på englas rum med grannkompisen linnea! då får man passa på att blogga lite och inte att glömma skriva upp hur många points man har ätit under förmiddan. Imorgon är tanken att vi ska åka till sörping och äta glass men något säger mig att nebba kommer behöva jobba! han har jobbat sjukt mycket denna vecka, hoppas inte sommaren fortsätter så......då går jag under! Lite gamla bilder....

 
min lilla tjej har blivit så stor i augusti fyller du fyra!


RSS 2.0