midsommarafton 2010 med fint sommarväder!



Igår packade vi inn oss i bilen och begav oss ut till morfar och mormor i sörsjön för mat,dans, lotter Ja midsommarfirande. Skillnaden mot många tidigare år var VÄDRET! Underbart varmt sommarväder med bara några stackmåln.
  Engla och morfar glada att ses!

 zaga och morfar på promenad

 
Engla möter upp mormor som har gjort sig fin!

 Jag.

 Mamma och hennes väninna Pia


 Engla rockar lite!

 Söt.

 Kärlek hi hi

 sommarfin!

 Farbror torda hälsar på!

 Morsan kollar in Tordas bil.

 kusinerna

 så söta

 mosters gullunge1

 sötnos!

 mammas skatt!

 Tittar när dom dansar.

 stora tjejerna dansar

 vilken midsommarbrud!

 Fina!



 Mormor ställer upp och dansar med tjejerna!

syrran och jag med våra döttrar

 såå glad och dansar

På kvällen kom fam. froste/roxström och johannas kompis sofie med hennes son Jonathan och käkade hos oss. Blev en trevlig kväll trotts att maten tog lite tid då vi blev så sena hem från sörsjön.
Idag jobbar nebil och vi åker ut till mor och far igen för lite sol och bad.


bilder bilder bilder

Idag




igår



Helgen i stockholm
























fint avslut på helgen med besök på akuten....

I helgen har vi varit uppe i stockholm på bröllop då våra vänner Daniel och Viktoria har gift sig....HI hi skämt o sido!  Vi har varit uppe hos den gravida Sara och lilla Leon, Antonio var på resa med jobbet så vi fick chansen att umgås själva med barnen. Åkte upp i torsdags dock så lite han vi träffa Antonio med. I fredags gick vi en sväng till vällinby centrum sen gick vi till en jättefin lekplats där det fanns lite djur också. Barnen lekte som bara den och vi satt och tittade på alla rika kaffelattemammor! I lördags åkte vi ner på stan då det anordnades stort kalas för alla barnen i en park inne i stan. Det var mäktigt att se allt pådrag inför bröllopet. Jag har nog aldrig sett så många poliser på en och samma dag! Barnen fick iaf spela minigolf och dom fick ballonger och godis, ja allt möjligt. Mycket var det dock väldigt lång kö till om man ville prova. Men en sak provade engla Funbolls! Det är bollar som barnen får krypa in i så blåser de upp dem med luft sen får man krypa omkring i bollen i en bassäng med vatten! Det såg jättekul ut men jag var osäker på om hon skulle våga testa, med det hade ja inte behövt va hon kröp in i bollen och ut övder vattnet. Jag tog bilder med telefon, dom kommer sen.  Efter parken gick vi en bit genom stan och det var sjukt mycket folk som stod och väntade på bröllppskortegen. Vi gick och tog en glass men sen åkte vi hem. Igår åkte vi hem skapligt då vi skulle på barnkalas hos william (Englas dagiskompis)på¨eftermiddan. Vi var hemma strax  innan tio och åkte och handlade sen kom mor och far förbi en stund innan kalaset.
Vid fyra gick vi bort till william som bor på gården bakom oss. Barnen fick korv och william öppnade sina presenter, sen lekte barnen en stund innan det skulle bli glass. Engla och kompisen filip var uppe på övervåningen på¨williams rum och jag var precis på väg upp för trappen då engla gav till ett tjut. Sprang upp och när jag kom upp såg ja att hon var helt blodig i rumpan. Hon hade hoppat ner från sängen och landat på en leksaksvisp vars skaft hade gått rakt upp i skinkan. Hur lyckas man? Det blev iaf färd upp till akuten, en väntan på fyra timmar och stygn i rumpan på en hysteriskt rädd och ledsen dotter! Tyckte så himla synd om henne. Var hemma strax innan elva på kvällen och då stöp vi i säng hela familjen. Underbart avslut på en annars toppenhelg. Idqg blir det en förhoppningvis stillsam dag och återhämtning efter helgens bravader.

Hipp Hipp hurra...

Igår fyllde nebil 27, ordnade med lite kalas. Mor och Far,syrran och danne, Kerra,Aida och Sabine kom och firade. Han fick parfym, skal till mob och lite kläder. Tänk att min älskling närmar sig trettio.... hi hi och jag kommer alltid att vara ett år yngre. Älskar honom nåt enormt, trodde aldrig när jag träffade honom för tolv år sedan att jag skulle bli mor till hans barn och att vi skulle leva ihop efter så lång tid. Visst har vi haft våra duster och har än i dag fast på ett annat vis men jag känner verkligen att vi är menade för varandra och hoppas att han känner så också. Hoppas att jag en dag får bli hans fru!

Idag har jag och barnen varit och tagit ett dopp påhimmelstalundsbadet, Hade lovat engla så vi trottsade vädret en liten stund på förmiddan. Som tur är höll sig solen framme under hela vår badutflykt. Resten av dagen har vi varit hemma och Engla har lekt med kompisar hela dan.Hon kommer bara hem och äter sen springer hon ut igen. Jag är så glad att hon har kompisar och att hon vill vara ute och leka, vissa familjer ser man aldrig ute trotts att dom har barn! Jag tycket att det är jätteviktigt att barn får vara ute mycket och röra på  sig, det kommer en tid sen då man får tjata för att dom över huvudtaget ska gå upp ur sängen.  Vi är sällan sjuka och jag tror att mycket beror på att vi är ute mycket. Nu sover barnen som stockar och jag passar på att blogga,nebil är och spelar match.Imorgon ska Engla till dagis (sista veckan innan sommarlovet) Jag måste åka ner till babyland och hämta en ny del till zagas vagn som har gått sönder. Killen nere på babyland är vekligen serviceinriktad! och tillmötesgående!Fixade och beställde en ny del med en gång utan att jag ens behövde fråga.. Sånt ser man inte ofta i butikerna nu för tiden.


Lite bilder från gårdagen!




















Sjung om studentens lyckliga dar.......

Idag har vi firat Aida som tog studenten idag. Oj vad många minnen som kommer upp och vad gammal jag känner mig! Nästa gång blir det min egen dotters student jag kommer att få fixa, känns konstigt, härligt och skrämmande på samma gång. Undrar hur Engla och  Zaga kommer att se ut och vara om 15 år! Hur kommer jag själv att vara och känna då? Ibland kan jag fundera mycket på hur livet är och kommer att bli, ibland nästan lite för mycket för mitt eget bästa. Jag oroar mig nog för mycket! Glömmer alrdig den gången Nebil och jag satt hemma framför tv:n och det stod på textvt om en astroid som skulle slå ner på gjorden om femtio år, Jag blev jättenervös och började genast fundera på hur det skulle bli osv. Nebil tyckte jag var sinnessjuk som ens orkade ödsla energi på att tänka på det. Vi är verkligen olika så, jag vill gärna planera och gärna veta i förväg vilka vägar livet kommer att ta oss men nebil lever i nuet (kanske borde lära mig av honom) Jag har så himla svårt att släppa kontrollen. Tur att vi kan komplettera varandra! Zaga somnade på vägen hem och nebil läser saga för engla. Såå skönt med lite tid för sig själv på kvällen (bara jag och datorn). Imorgon har jag inget planerat måste köpa mat till kanin och kanske lite fredagsmys. På kvällen ska vi grilla, Kerim är i stan och sover hos oss så Engla är överlycklig, hoppas han är medveten om vad han ger sig in på! Han får räkna med att gå upp tidigt imorgon vill ja lova!

sol och bad!

I fredags var vi hemma hos Emelie och Israel och deras två döttrar Alicia och Isabell. Vi käkade gott, drack lite öl och cider och umgicks, kolla även in deras nya lägenhet. Dom har så himla fint hemma! Tack för en trevlig kväll, nästa gång blir det hos oss:)
Igår åkte vi ut till sörsjön till mormor och husvagnen. Det var lite molnigt men vi lekte och tog det lugnt. På eftermiddan körde jag hem nebb då han har jobbat idag men jag och barnen stannade kvar hos mamma. Engla älskar att vara ute i husvagnen och framförallt att sova där, ända minuset var att hon inte fick sova själv utan att Zaga och jag också stannade kvar, roligast är ju att vara själv med mormor och morfar. Idag på förmiddagn gick vi ner till vattnet och badade lite, var dock ganska kallt så det blev mest att leka i sanden vid kanten. När vi hade käkar lunch åkte vi hem till stan och ner till himmelastalundsbadet. Oj vad mycket folk. Stannade en stund så att barnen fick bada lite, zaga tyckte att det var jättekul i barnpoolen. På eftermiddan åkte vi hem hem till syrran och lekte och käkade grillat! En toppenhelg helt enkelt. Nu sover Engla men zaga är vaken och läser bok för nebil:)

Måste bara skriva: I lördags nör vi var i sörsjön såg vi en snok när vi gick på vägen. Lite senare gick engla för att prata  med en ut av de andra kamparna, hon berättade glatt att hon hade sett en snororm i gräset! Hi hi

jävla grannar!

Är så sjukt irriterad på våra grannungar. Igår ställde sig grannens ena son som är tre år mitt i snadlådan, drog ner byxorna och kissade!! Fräscht värre. Ingen av föräldrarna kom ut och sa nåt så jag gick ut och sa till sen slog jag en signal till hyresbostäder. Kändes lite som att det var droppen! dom skriker till sent om nätterna, retar alla andra barn som bor på gården, snor andras leksaker, kastar äppelkart in på tomten, kan rabbla upp hur mycket dumheter som helst! Det går inte att prata med föräldrarna heller då Svenska språket fattas. Hoppas det blir lite lugnare nu iaf då hyresbostäder har hälsat på med sällskap av tolk. Idag har jag förutom att irritera mig oljat in staketet och altanen på framsidan samt staketet på baksidan. imorgon ska jag spola av altanen på baksidan för  att kunna olja in den på fredag, känner mig såå duktig.  I övrigt har zaga haft en underbart skrikig dag så  hon somnade gott strx efter klockan sex. Blir så irriterad men tycker samtidigt så oerhört synd om henne. Hennes frustration är så påtaglig och hon vill inget hellre än att knata iväg men benen bär inte riktigt och balansen fattas. Stackars min lilla tjeja!!






nyservad barnvagn!

Idag när jag lämnat engla åkte jag och lämnade in barnvagnen på babyland för service. Sen tog jag bilen bort till maxi och mötte upp anna och hennes lilla Melwin. Vi gick och småpratade och jag shoppade lite kläder för mitt presentkort på ginatricot, det blev två sommarlinnen och en lite tunnare svart kofta. Sen käkade vi lunchbuffen som finns där vid wokrestaurangen mums! Sen gick vi och köpte en kaffe på mc donken och efter det åkte vi och hämtade vagnen, tog en titt på rusta och sen var det dags att säga hej och åka och hämta engla!  Tack för sällskapet Anna och Melwin. På eftermiddan kom mor förbi och lekte, gud vad barnen skrattade! Tack för att du finns mamma! nu kom nebil hem från träningen så nu ska vi prata och umgås en kort stund innan john blund kommer :)

 lite farlig!

RSS 2.0