Me and i kläder i love you

Idag efter lunch kom anna och johanna med sina familjer och hälsade på. Zaga fick en jättefin docka i present då hon har fyllt år. Tack så jättemycket! Barnen lekte och bråkade om vart annat men engla älskar verkligen att leka med grabbarna. På eftermiddan var det dags för syrran att visa lite snygga kläder på me and i partyt. Oooo jag skulle kuinna handla allt!!!! men det blev tillslut två klänningar till tjejerna och två tunikor till mig hi hi mormor köpte också lite fina påskpresenter! så nu blir vi vårfina. Efter klädpartyt stannade syrran och danne kvar och kusinerna lekte jättemycket, det är så kul att se dom och det värmer verkligen i hjärtat! Dom älskar verkligen varandra och när dom skulle åka hem blev det ett dramatiskt avsked med många pussar, kramar och fina ord. Dom är verkligen för härliga våra tjejer. Zaga var supertrött och somnade bums och engla är med helt slut så nebil har gått upp med henne så jag får pusta ut i soffan efter denna fullspäckade dag. Imorgon måste vi ner till stan på förmiddan då englas jacka har gått sönder, måste hitta en ny då hon bara har haft en jacka denna säsong så vi har ingen extra att byta med. Får se om vi hittar en vinterjacka på rean annars får det bli en skaljacka så får hon ha dubbla tröjer under. Pä eftermiddan ska johanna komma med grabbarna och leka och käka middag med oss.  Veckan som kommer lär rulla på ganska fort, nebil är ledig onsdag torsdag och på fredag ska jag och tjejerna åka upp till nykvarn och tillbringa helgen hemma hos farmor anette och hennes kenta då nebil jobbar hela helgen.

förlåt brist på engagemang

Känner att jag på senare tid har brustid i mitt engagemang att uppdatera bloggen. Har helt enkelt haft annat att använda mina ytterst få hjärnceller till. Har nog inte hänt speciellt mycket heller sen Zagas ettårskalas. Besökte busfabriken med morfar häromdan och kunde konstatera att engla nu är helt orädd. Åker den stora uppblåsbara rutchkanan själv och klättrar själv upp bland gångarna på de högre höjderna( till mammas stora förtjusning). Idag hade engla med sig en kompis hem efter dagis, han är sex år och bor på vår gård. Hans mamma och lillasyster var också med in på en fika. Det var jättetrevligt fram tills att dom skulle gå hem och jag går upp till englas rum för att hämta honom. Bakom englas princesstält låg dom med byxorna nere, Aningen pinsam situation. Jag frågar vad dom håller på med, trotts att jag redan visste svaret (engla har varit mycket intresserad av att leka doktor och att stoppa in suppar i stjärten, inte riktiga suppar dock utan andra föremål som ska föreställa suppar, har visst råka nämna detta någon gång då zaga hade feber). Lite röd om kinderna gick pojken ner för att gå hem. Jag förmanade att man inte får stoppa saker i rumpan och att om man vill leka doktor så får man göra det med kläderna på. Förklrade för pojkens mamma om englas intresse och med den minen så tror jag inte att dom kommer att leka med varandra så mycket mer..fortsättning följer.

Engla i förrgår kväll

Eengla - mamma jag har pillat in en pärla i näsan
Jag-nej har du, får jag se efter ( tittar men ser inget)
Jag- frås ut så får vi se om den kommer ut
Engla- (fräser) Nej den sitter här (pekar ganska långt upp i näsan
jag- (tror inte riktigt på hennes story och säger) Den kommer nog ut imorgon


Igår morse Engla vaknar och nyser


Engla- mamma titta den kom ut ( en neongul pärla ligger i hennes hand
Jag-(smått chockad) Vilken tur att den kom ut!

Ikeakul och biljävel

Denna månad hade vi lite pengar över för ovanlighetens skull, det är ju inte direkt så att man lever i överflöd på föräldrapenning och nettolön! Nebil har målat om i vårat sovrum så när han var ledig i onsdags åkte vi till ikea och shoppade loss nya kuddar,lampor och dyl till både sov och vardagsrummet. Sen var vi på busfabriken med kim och lisa och deras Elly i fredags vilket var jättekul, det tyckte främst kim och nebbba som lämnade mig och lisa med barnen för att själva springa iväg och leka. Var iaf mycket trevligt fram tills dess att vi kom hem och bilen började lukta bränt. Med vår tur så hade såklart kamremmen och något mer (har inte en aning om vad det är) Gått sönder. Bilen står där den står och vi väntar oss en dyr historia. Som tur är har min snälla far lite kontakter så i helgen kommer det en kille och fixar bilen för en överkomlig summa. Phuuu trodde att det skulle komma kosta oss uppåt tio vilket skulle leda till eko i våra plånböcker fram tills jag börjar jobba. Så himla tråkigt det är att pengar ska behöva styra så mycket. I söndags var vi hemma hos mor och far och åt söndagsmidddag mumma, jag skippade dock potatisen och tog kokta morötter då jag siktar på min målvikt till jag börjar jobba i augusti. Har gått ner nio men har nu stått still ett tag trotts att jag verkligen hållt igen. Men ska fortsätta kämpa! Blev lite glad dock då jag tittade i min gamla graviditetsjournal från barnmorskan och såg att jag nu har gått ner alla gravkilon men det ska mer därtill. Nu ska bara snön försvinna så ska jag minsann gå bort några kilon.

Slut på firandet åter till vardagen!

Nu har vi firat Zaga under hela helgen med kalas både fredag,lördag och idag. Hon har fått en massa fina presenter och nu somnade vår ettåring gott efter en fullspäckad helg. Johanna har hälsat på oss också, blir ju inte att vi hinner med att ses så ofta nu när hon bor i linköping,visst det är inte så långt dit men antingen är vi bokade eller har hon fullt upp och det finns inte riktigt tid till att åka till varandra i veckorna. Men det är alltid kul då vi ses! Veckan ser ut som så att det blir badhuset med morfar imorgon, sen är det dagis för engla på tisdag och då är det lugnt, på onsdag ska jag träffa anna på öppna i sandbyhov och på torsdag ska jag hem till syrran. Nebil jobbar nästa helg så det blir lugnt och skönt.  Här kommer lite kalasbilder.















Zaga 1 ÅR

Imorgon fyller min älskade dotter ett år! Har klippt ihop ett bildspel och lagt ut på youtube. Kolla denna länk http://www.youtube.com/watch?v=HmhBSodj4wA 

RSS 2.0