Nya Kläder!

Idag var jag,nebl och anette på stan. jag shoppade tre nya tunikor, ett linne, strumpor (inte så intressant) ett par jeans och två par nya skor. plus lite kläder till zaga och ett par höst/vinterskor till engla. Kan inte rå för det men jag älskar att shoppa! synd är bara att plånboken säger nej till det mesta då man är mammaledig men idag var jag bara tvungen, har verkligen dåligt med kläder till hösten och så var jag ju tvungen att ha något fint tills på lördag! Nu ska jag se vidare på idol! 

Lördag = Badhuset!

Nebil jobbar hela helgen så idag var vi med morfar på badet. Engla älskar verkligen att bada hon bara slänger sig ner i  vattnet. Med puffarna på armarna så simmar hon i den djupa delen både över och under vattnet. Zaga tyckte också att det var roligt, det är första gången som hon badar någonannanstans än i vårat badkar. Roligast tyckte hon att det var med bubblorna. Efter badet gick vi hem till mormor och åt lite mat sen åkte vi hem och somnade alla tre. Nu är nebil hemma och vi har ätit pizza mums . Nu är det fotboll och jag bloggar, zaga sover men engla är vaken då vi sov middag så länge. Imorgon ska jag och morfar med Engla och Evy och titta på moraträsk i borgen. 

*Längtar till nästa helg då är det Ladies night, kul!*

Måste tillägga att Engla fick en ny kanin av nebil igår då den andra var så ful och sliten. Hon grät och skrattade samtidigt så glad blev hon! Den nya är vit med rosätter i öronen, vi får väl se hur länge den förblir så fin.

Vi måste vårda vårt förhållande!

som ni kanske alla vet så fick nebba nytt jobb strax innan vi fick Zaga. Ett mycket bättre jobb med bättre betalt och bättre arbetstider. Han jobbar dock fortfarande mycket kvällar vilket innebär att han går till jobbet vid tio, elva på morgonen och är hemma efter nio. Detta innebär att jag blir ensam med barnen större delen av dagen och ibland är det så att han jobbar kväll hela eller större delen av veckan. Under sommaren har Engla varit hemma från dagis och nebil har inte haft någon semester. Jag känner nu såhär i efterhand att jag tog i lite för mycket då jag lät engla vara hemma hela sommaren. Jag tycker att det har varit en stor omställning att bli tvåbarnsmor- det är tuffft när man inte riktigt känner att man räcker till för båda två och då kommer skuldkänslorna smygande. Det är ju alltid tuffft första tiden hemma med den nya bebisen plus att Engla har haft en period av treårstrotts och varit fröken tvärtemot mesta tiden, på det så har jag under sommaren fått Engla att bli blöjfri vilket har tagit sin tid då Engla är ett mycket aktivt barn och alltid har som sista prioritet att sitta på en tråkig toalett. Det har funkat men jag känner att sommaren har tagit ut sin rätt och jag har lagt mig själv helt åt sidan vilket i längden innebär att jag inte har samma ork och glädje i vardagen.  Insåg till sist efter goda råd från syrran att jag behövde ta ett snack med nebba, glömmer ibland hur víktigt det är att prata med varandra. Så vi hade ett snack och kom fram till att nebba ska börja ta ut en föräldradag i veckan då både jag och barnen vet att han är ledig och bara finns för oss. Känns så mycket bättre nu, känner verkligen att han förstår mig och vill göra allt för att jag och barnen ska må bra- Jag älskar honom. Jag vet att det är så många som känner som mig och jag menar bara att glöm inte att prata med varandra, småbarnstiden är den intensivaste tiden i era liv och de flesta skilssmässor sker under barnens första år men jag anser att allt för många låter ett förhållande gå i kras allt för tidigt och då tror jag bara att man bär med sig problemen in i nästa relation. Jag och nebil och snart varit ett par i elva år och ni som känner oss vet mycket väl vad vi gått igenom, livet är inte en dans på rosor och visst har vi båda sårat varandra men vi vet båda två att vi är menade- han är verkligen min själsfriende. Så mitt i blöjbyten, treårstrotts,för lite sömn,högar av tvätt och babyhull i sängen vårda ert förhållande och ta inte varandra eller barnen för givna. '
En lycklig mamma och sambo

Härlig höst-lördag!

Idag åkte vi till folkparken, lekte occh fikade. sen tog vi spårvagnen hem och fortsatte leka ute på gården. Engla hade fått ballongen igår när vi var och handlade som visade sig vara vattenballongen. Det var ju toppenväder så vi fyllde ballongerna och gick ut och kastade. Några var lite sega så Engla rullade dom utför den lilla backen på gården. Vi hade iaf jättekul. Nu är det lördagsgodis och bumbibjörnarna som gäller. Nebil har varit med Aida i linköping och tagit bort en stor varböld i halsen, stackarn hon har varit supersjuk i flera dagar och inte kunnat äta eller sova och Anette har varit på semester med Kenta så Aida har sovit hos oss. Nu är dom iväg och handlar lite gott åt oss tills barnen har somnat.

 

 Vår femte familjemedlem. Vi trodde att det var en dvärgvädur men han liknar mer en belgisk jättekanin, får se hur stor han blir!

Vin och tråkiga karlar!

Igår kväll var jag hemma hos grannen johanna, drack lite vin och snackade förhållanden,ungar och annat strunt. Hade jättetrevligt. Idag har jag varit hemma hos syrran min och cornelia och hjälpt syrran att rensa lite i evys rum. hoppas att hon blev glatt överraskad när hon kom hem från dagis. På eftermiddan var morfar här och hjälpte lite då nebil jobbar hela kvällen, han är en toppenmorfar! Nu ska jag snart se Idol hihi. Imorgon är nebba ledig så det blir en riktig familjedag. Måste storhandla med skithuspapparet är slut så det får bli näsdukar tills imorgon,kylskåpet ekar och iskuberna i frysen skriker efter lite sällskap sen är det barnbidraget borta.

Hoppas att ni hittar hit!

Blev lite struligt med byte av blogg men nu börjar det ordna upp sig! Hoppas bara att ni hittar hit. Idag har Sara och jag varit duktiga och vart ute och gått med våra små när vi lämnat de lite större gullungarna på dagis. Sen gick jag hem och satte mig på altan i solen! Underbart.  Nu sover barnen och jag bloggar och tittar på Idol. Imorrn blir det öpppna förskolan med Sara och Olivia sen ska vi ut och promenera. Måste göra nåt för jag kommer aldrig iväg att träna som nebba jobbar.  Märkte förresten idag att Zaga håller på att få en tand! hi himin lilla solstråle! Nej nu ska jag fortsätta med att titta Idol snart kommer nebb och tar över chelsea spelar ju idag-livsviktigt.

Söndagsseg!

Igår skulle vi ha lte mysigt jag och nebil när jag hade nattat engla. Det slutade med att nebil satt och väntade i två timmar med tända ljus på bordet och en film färdig att ses. Jag sommnade tyvärr så det blev inte så mycket av den lördragskvällen.
I morse kom mor och far med evelina och cornelia, syrran och danne hade kräftskiva igår så dom var barnvakt. Vi fikade lite men sen var barnen trötta så det blev mest bråk. När dom hade åkt somnade vi alla en stund. Nu är nebil på match och jag o engla har gjort chockladbollar mumsigt. Men det blir nog tidigt kväll också må jag tro.

jädra lösenord!

Förlåt att  ni har fått vänta på ett inlägg. Syrran och jag fixade bloggen men sen kunde jag inte logga in. men men nu funkar det. Jag kan tyvärr inte komma på hur jag ska förstora texten men ni får räkna med lite ändringar kors och tvärs såhär i början. idag var vi iaf på dans. Engla var jätteglad tills vi var tvugna att gå ut ur lokalen när barnen skulle börja dansa. Måste säga att de flesta var fyra år eller äldre  och det märktes. Engla var förstås trött också efter en tidig morgon vilket byggde på det hela ännu mer. Till nästa gång ska vi delta i kursen innan där föräldrar får vara med under lektionen så då kanske det går lite bättre. igår hade vi iaf fredagsmys! Engla var jätteglad att både jag ovh nebil var hemma. Idag jobbar nebil hela dagen men han slutar klockan sex så lite hinner vi ses iaf. nu måste jag kolla vart engla tog vägen, hon är överallt på denna gård.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0