Kommande året firas med....

En Lugn hemmakväll. Vårat sällskap blev sjuka så vi fick helt enkelt avnjuta vår hummer för oss själva. Det gjorde faktiskt inte så mycket och vi har kommit fram till att det är första gången under våra elva år som vi har spenderat nyåret för oss själv,nja själva är vi inte riktigt, vi har ju två små som håller oss sällskap och ser till så att vi vet att vi lever. Nebil gjorde jättegod förrätt, hummer som sagt med en jättegod sörja i. Varmrätten blir chilimarinerad fläskfile med potatisgratäng. Tillbaka till året som snart är till enda då. För många kanske det har varit ett tufft år med tanke på bristen på jobb etc men för oss har det varit ett år vi för alltid kommer att minnas med enorm glädje. Året inleddes som sagt med att vår underbara dotter Zaga föddes den femte februari!  En stor tjeja och det blev en jobbig förlossning men jag kommer alltid att vara stolt över mig själv som klarade det hela och med endast lustgas som smärtstillande. Vi ska inte glömma att min älskade syster också födde sin andra dotter fyra dagar innan. Oj vad jag älskar er syster hoppas att kommande år blir minst lika underbart.  Våren och sommaren försvann snabbt bakom oss då vi lärde känna vår andra dotter, gjorde engla blöjfri och helt enkelt anpassade oss med att vara fyra i familjen, lite sol och bad hann vi dock med.
Ledsamt var det att min käre far förlorade sitt jobb men oj vilken supermorfar han har varit detta år. Var dag har han cyklat mellan syrran i eneby och mig i klocket och hjälpt oss med barnen då Nebil och Daniel jobbat. Jag älskar dig pappa du är den bäste! Hösten har gått av bara farten med föräldragrupp, babycafe, mammafika och mys. Nebil har jobbat mycket för att få ekonomin att gå ihop då jag sparat på mina föräldradagar. Jag älskar dig Nebil och jag hoppas att vi får många fler fina år tillsammans med våra döttrar, du är verkligen min själsfriende,en underbar pappa, blivande make och älskare hi hi. År 2010 ska jag njuta än mer av mammaledigheten fram tills jag börjar jobba  augusti. Jag ska försöka tappa några kilon och bli en ännu bättre morsa och sámbo. Jag ska fortsätta leva livet och ta vara på var dag som ges. Jag önskar alla en god fortsättning på det nya året, nu ska vi avnjuta middagen och bara mysa oss fram till tolvslaget. kram kram Bilder kommer 2010










Morfar, morfar, morfar......

Nebil jobbar kväll igår, idag och imorgon vilket betyder att han går hemifrån vid elvatiden. Det blir långa dar med barnen men som tur är ställer morfar upp. Idag har han hjälpt mig att sätta upp krokar i englas rum. och självklart har vi varit ute men det var såååå kallt ute. Imorgon blir det busfabriken med morfar syrran och danne. Var ett tag sen vi var där så engla kommer att bli glatt överaskad, det stället passar henne perfekt men det är fullt upp att hänga på, hon är som en vild apa därinne och jag vill inte släppa henne själv, men imorgon får morfar ocg danne springa runt så får syrran och jag mysa med Zaga och cornelia i bebishörnan. På torsdag är det ju nyårsafton och då ska vi umgår med kim och lisa. Det blir inget  stockholm på nyårsdagen då vår bil pajade och det kostar en del att laga så då har vi inte råd att åka upp. Januari månad är fan alltid tuff då man alltid köper på tok för många julklappar, att man aldrig lär sig men det är sååå kul att handla hi hi är dålig på att lägga in bilder men här kommer några färska.




juldagen = Åka snowracer

Igår var vi ute på förmiddan och åkte snowracer jag och engla, nebil och zaga var inne och städade bort resterna av allt paketöppnande. På eftermiddan kom far och hämtade oss då barnen skulle sova där. Nebil och jag skulle möta vårt gamla kompisgäng och gå ut och käka. Hade en mycket trevlig kväll med många glada skratt och mycket god mat, några öl slank också ner såklart.  I morse åkte nebil och jobbade och jag tog en rejäl sovmorgon, underbart! Sen kom far och hämta mig och vi åkte hem till syrran och käkade. Nu sover zaga det snöar för fullt och jag och engla slappar i soffan. Ikväll blir det lungt men imorrn blir det hem till syrran igen då min kusin Pelle hans Fru Andrea och deras fyra barn ska komma dit och vi ska käka och umgås, var ett tag sen vi träffa dom så det ska bli kul.

Äntligen kom han!

Dagen började halv åtta med ett litet morgonpaket. En princessa med en stor rosa klänning! lyckan var total och då hade dagen bara börjat. Efter paketöppningen steg vi upp och klädde oss julfina för att åka till farmor och äta julgröt och skinksmörgås. Farbror kerim och faster aida var nyduschade, kunde inte låta bli att ta ett kort då farbror kerim fixade frillan! Efter besöket hos farmor åkte vi hem igen för att fixa innan moster jessika, daniel evelina, cornelia, mormor, morfar, framor, kenta och kerim och aida kom. Vi fixade lite med käket och la alla klapparna under granen för att invänta TOMTEN! Jag hade bokat en tomte på blocket så jag var lite nervös för vad som skulle dyka upp, men till vår stora förvåning  kom VERKLIGEN en RIKTIG TOMTE, alltså inget lösskägg eller någon mask, ingen kudde under tröjan, utan en gubbe med riktigt vitt tomteskägg! Ja TOMTEN jag och pappa höll på att tappa hakan då vi gick ut för att möta upp honom! Det blev såklart succé och jag lovar att vi kommer vara dom första som bokar honom nästa år! Nu sover Zaga och kvällen börjar lida mot sitt slut, alla är trötta efter en mycket trevlig, spännande, rolig, kärleksfull och helt underbar julafton. ( Vi kunde dock ha tagit det lite lugnt med klapparna, tomten fick inte ens plats med en fjärdedel i säcken!) Här kommer bilder!
























GOD JUL TILL ALLA!


Snart kommer han, du vet han.....

Nu har jag pratat med våran tomte! Hi hi bokade en tomte på blocket, superbra och han verkar jättetrevlig. Han kommer klockan ett då syrran och danne måste vidare sen.  Idag har farbror Kerim hans tjej johanna,farmor Anette och faster aida varit här och käkat lunch. Sen gick vi ut och åkte pulka hela eftermiddan! Kul att det är så mycket snö, speciellt då tomten ska komma med en snow racer till lilla fröken. Imorgon måste jag ner till stan och köpa julklänningar till barnen gaaa kommer vara hur mycket folk som helst på stan! Som tur är ställer morfar upp och tar hand om engla så länge. Imorgon kväll ska vi hem till syrran och danne på uppesittarkväll, det är en tradition och lika mysigt varje år. På julafton blir det först hem till farmor på grötfukost. sen samlas vi alla hemma hos oss. tomten kommer ett och sen käkar vi jullunch. När syrran och daniel åkt är det dax för paketöppningsomgång nummer två och mer mat sen sitter vi uppe och pratar strunt och umgås, vanligtvis tills far blir onykter och somnar i soffan då är kvällen slut. Det är iaf skönt att vi kan vara hemma och slipper fara runt hit och dit. På juldagen blir det lek men nya sakerna och på kvällen ska vi ut och käka med några gamla vänner.


Se på vår tröske står vitklädd med ljus i hår.....

Idag var det dags att lussa på Englas Förskola klockan sju! Gick upp kvart över fem för att förbereda, stryka lucialinne etc. Familjen sen kom först av alla ha! Blev ett jättemysigt firande med fika efteråt och småprat med andra föräldrar. Sen gick vi vidare till mitt jobb för att titta när barnen där lussade. Dom var jätteduktiga men Engla hade tröttnat på lussande och ville bara leka. Pratade lite med chefen om när jag ska komma tillbaka och troligtvis blir det i mitten på augusti, skönt att ha hela våren och sommaren framför sig och bara njuta av sista tiden. Efter besöket på jobbet gick vi hem och lagade mat, käkade, sov och sen åkte nebil till jobbet. På eftermiddan kom aida på besök. Engla är verkligen stormförtjust i sin poppiga och unga faster, hon ser verkligen upp till henne. Vi tog en promenad till affären, vilket var svinkallt men vi överlevde och gick hem och käkade middag. Nu sover båda brudarna, imorgon blir det förskolan för Engla och jag o Zaga ska hem till morfar på en fika. Nästa vecka blir det fullt upp när tomten ska komma, nissarna har häcken full!

 




 


Jag hatar spyor!!!!

Vilken härlig vinter just som vi börjar må bättre och herr öroninflammation har gett sig iväg så tränger sig fru kräksjuka in utan att be om lov. Nu på eftermiddan ställde sig engla i vardagsrummet och började spy! Det värsta jag vet är spyor, det är något speciellt med lukten som jag bara inte tål, är inte så pipplig annars men spyor är fan bland det värsta som finns och det blir inte bättre av att jag själv känner mig konstig och att min mage har börjat leva sitt eget liv så snart är det väl min tur. Har tagit två panodil och dricker avsalgen julmust hoppas det hjälper men det ser inte så ljust ut. Ush för hösten och vintern med alla dessa sjukdomar Och vi som var och handlade en luciakrona till engla idag, hon ser så fram emot att få vara lucia och hon har tränat här hemma varje kväll. Men förhoppningsvis mår vi bättre tills på måndag nästa vecka, maginfluensa brukar ju som tur är bara hålla i sig några dagar. Nebil är ledig onsdag, torsdag, fredag så blir jag riktigt dålig är det ju skönt att han är hemma, kanske inte så kul för honom dock att spendera sina lediga dar med att ta hand om en spysjuk fam. men så är det när man är småbarnsförälder. Nu ska jag kolla Ullared och skratta lite sen blir det kväller om jag får sova nåt inatt, har redan torkat spyor och bäddat rent fyra gånger!

Lilla Zaga måste gå till farbror doktor

Zaga har sedan hon föddes haft det jobbigt med andningen. Det har inte gått en natt utan att hon har hostat så hon vaknat, då hon har  varit sjuk ar det förvärrats och hon har hostat hela nätterna i sträck. Nu har vi fårr remiss och varit hos en astmadoktor ute i lindö. Där har hon fått andas in vetolin för att vidga och för att få bort allt slem i luftrören. Det är inte konstaterat att hon har astma men vi gick första gången i fredags sen var vi där i lördags igen och så ska vi dit imorgon. Det kan visst ta tid att utreda vad det beror på att hon har så mycket slemm och är så hostig. Efter besöken hos doktorn har hon iaf hostat upp massor av slem så vi hoppas på att det blir bättre.

Nebil har varit ledig hela helgen och vi har bara myst. Idag var nebils barndomskompis Kim och hans fru Lisa med deras dotter Elly hos oss på Adventsfika. Farmor Anette kom också förbi en stund då hon hade delat tur på jobbet. På eftermiddan gick jag och Engla upp till samlingslokalen och julpysslade. Dom är bra på att hitta på saker för barnen här på vår gata, engla tyckte att det var jättekul då alla stora tjejer som går i skolan var där, hon är visst lite favorit bland de äldre tjejerna på gatan. Nebil tog en promenad med Zaga. Nu sover båda brudarna, jag sitter vid datorn och nebil kollar fotboll ovanligt! Här kommer lite bilder, vet att jag är dålig på att lägga in det.






Mammafika

Idag har några tjejer från mammagruppen och från öpnna förskolan varit här med sina bebisar och fikat. Sen var Zaga jättetrött och sov tills vi skulle hämta engla så jag han hänga upp våra nya fina julstjärnor i fönstrena. Det har faktiskt blivit riktigt julfint här hemma och till råga på det så ha jag nu bokat tomte tills på julafton, hi hi ska bli såå kul att se vad tjejerna säger när tomten knackar på dörren. Nu leker Engla med sina kompisar och jag och Zaga leker ipå vardagsrumsgolvet. Snart dax att börja med lite käk, alltid lika kul.

RSS 2.0